trulyweddingblog.com
trulyweddingblog.com

Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη σε ενδιαφέρουσα… Θα είσαι μια έγκυος νύφη! Τέλεια! Έχετε από κοινού με τον σύντροφό σου αποφασίσει να προχωρήσετε …λίγο πιο εσπευσμένα, είτε προέκυψε κατά την περίοδο των ετοιμασιών του γάμου. Τώρα τι κάνεις; Το νυφικό είναι η πρώτη σου σκέψη, το αλκοόλ η δεύτερη, ο χορός η τρίτη, η εμφάνισή σου, οι πιθανές ζαλάδες..και πάει λέγοντας η λίστα με τα άγχη σου…Θυμίσου πως δεν είσαι ούτε η πρώτη, και σίγουρα δεν είσαι η τελευταία που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Ακόμα σκέψου τους λόγους για τους οποίους προχωράς σε αυτό το γάμο. Θέλεις να είσαι μαζί του για πάντα, και να που ο καρπός του έρωτα σας είναι ήδη καθ′ οδόν! Και το μωράκι σας ετοιμάζεται, και ο γάμος σου θα γίνει και θα είναι όλα υπέροχα. Για να πάνε όλα όπως τα θες, σου έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό προς ναυτιλομένες, όπως φτιάχτηκε από άλλες νυφούλες εγκυούλες!

Ψυχολογία – έγκυος νύφη

Πρώτα από όλα, νιώσε το θαύμα που συντελείται. Για ένα θαύμα πρόκειται, και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζεις. Κάνε μόνο θετικές σκέψεις, γιατί το έμβρυο συνηθίζει τις ορμόνες που εκκρίνονται στο σώμα σου, της χαράς, του φόβου ή της στεναχώριας και τα συναισθήματα αυτά θα το ακολουθούν σε όλη τη ζωή του. Σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια επιστημών αγωγής Μαρίνα Τζακώστα, οι εννιά μήνες που το έμβρυο περνά στην κοιλιά της μαμάς είναι και οι πιο καθοριστικοί για τη ζωή του. Δεν είσαι μόνη σου πια, έχεις και κάποιον άλλο να σκεφτείς, που εξαρτάται απόλυτα από εσένα.

Ημερομηνία γάμου

Οι περισσότερες εγκυούλες φροντίζουν να κάνουν το γάμο τους γύρω στον τέταρτο με πέμπτο μήνα για δύο λόγους. Ο ένας είναι πως έχουν κλείσει το πρώτο τρίμηνο που οι ζαλάδες οι εμετοί και οι ανακατοσούρες δυσκολεύουν την κατάσταση, ενώ ακόμα στους μήνες αυτούς δεν έχουν φουσκώσει πολύ. Ο άλλος είναι πως ένας γάμος δεν οργανώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη και δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούν να τα ετοιμάσουν όλα εν μία νυκτί!

Σχολιασμός