tromaktiko11Τα έχεις όλα έτοιμα και μένει το ρύζι. Κι εκεί αρχίζουν και σε πιάνουν οι πανικοί! Τι ρύζι; Πόσα πουγκάκια; Πόσο ρύζι σε κάθε πουγκάκι; Να μην πρωτοτυπήσω βάζοντας κάτι άλλο μαζί με το ρύζι/χρωματιστό ρύζι/ φακελάκια με ρύζι/ κώνους με ρύζι/ χύμα ρύζι;

Κατ” αρχάς, ό,τι ρύζι κι αν πάρεις, την ίδια δουλειά θα κάνει. Θα μπερδευτεί στα μαλλιά σου, θα μπει στο ντεκολτέ, σε μεγάλα κέφια σε κάποιου το μάτι και πάει λέγοντας! Α! Και εννοείται: Θα βρίσκεις ρύζι στα πιο περίεργα μέρη του σπιτιού για καμιά βδομάδα! Άρα, το ρύζι που θα επιλέξεις, έχει ένα βασικό κριτήριο: το σχήμα του! Απόρριψε καλού κακού το νυχάκι και το μπασμάτι, γρατζουνάνε, και το δεύτερο είναι και προφανώς ασύμφορο!

gamos1Πάμε τώρα στην ποσότητα! Αν γεμίσεις τα πουγκάκια, ή βάλεις περίπου 3/4, θα δυσκολέψεις με το συνολικό βάρος τα παρανυφάκια, κι αν έχεις και πολλούς καλεσμένους, σκέψου τι έχετε να φάτε κατακέφαλα! 2/4 από το πουγκάκι για να γεμίσει, θέλει γύρω στη μιάμιση κουταλιά της σούπας, άρα υπολόγισε ανά 100 καλεσμένους 1,5 κιλό ρύζι. Από πού θα το πάρεις; Χύμα από τη λαϊκή ή το σουπερ μαρκετ. Καλαθάκια ζητάς από τον οίκο νυφικών, μόνο όταν τα πάρεις δες αν οι κορδέλες τους (αν έχουν)ταιριάζουν με το θέμα του γάμου σου. Διαφορετικά αλλαξέ τες.

 

Σχολιασμός