Έχετε βρει τους κουμπάρους σας και κατά το έθιμο εκείνοι είναι που φροντίζουν για την εκκλησία. Αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεως, κανονίζετε συναντήσεις σε καταστήματα με είδη γάμου ώστε να λάβετε από κοινού την απόφαση για τα στέφανα, τις λαμπάδες, την καράφα το δίσκο και το ποτήρι, όπως και για τον στολισμό της εκκλησίας που θα επιλέξετε.

Στέφανα – Δίσκος – Καράφα – Ποτήρι – Λαμπάδες

shopday_2463500_101

Θα σας ενώσουν για μια ζωή, και τα κρατάτε για μια ζωή.Δεν είναι απαραίτητο να κοστίζουν μια περιουσία, πρέπει όμως να είναι ανθεκτικά ώστε να έχουν διάρκεια στο χρόνο. Μπορείτε να βρείτε στέφανα καλής ποιότητας όπως επάργυρα από 100 ευρώ, μέχρι όσο θέλετε και μπορείτε να διαθέσετε. Η καράφα, ο δίσκος και το ποτήρι ακολουθούν την ίδια λογική, αφού θα διακοσμήσουν το σπίτι σας. Όσον αφορά στις λαμπάδες, υπάρχει η επιλογή της κέρινης, που δεν θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, ή από άλλο υλικό όπως inox, με μικρά κηροπήγια ή και θέσεις για λάμπες, ως φωτιστικό δαπέδου. Οι τιμές για τις δύο λαμπάδες κυμαίνονται συνήθως από 200 έως 600 ευρώ ανάλογα με τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες, και το design.

Ανθοστολισμός

peony-and-orchid-wedding-bouquet-e1338060814637

Ανάλογα με τα τοπικά έθιμα, αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες των κουμπάρων σας, θα αποφασίσετε από κοινού αν θα αναλάβουν εκείνοι τα έξοδα για τον ανθοστολισμό. Ο ανθοστολισμός περιλαμβάνει τον εσωτερικό και εξωτερικό στολισμό της εκκλησίας, ο οποίος κατόπιν συνεννόησης μεταφέρεται στο χώρο όπου θα γίνει το γαμήλιο γλέντι-δεξίωση, την ανθοδέσμη, το στολισμό του αυτοκινήτου. Η νυφική ανθοδέσμη είθισται τα τελευταία χρόνια να καταλήγει στα χέρια της ανύπαντρης που θα πέσει για να δείξει ποια θα είναι η επόμενη. Αν ως νυφούλες θέλετε να κρατήσετε την ανθοδέσμη σας, συμπεριλαμβάνετε στο πακέτο και μία δεύτερη που θα έχει ως σκοπό την εκπλήρωση αυτού του ξενόφερτου μεν, fun όμως δε, εθίμου.

Τέλος, μέσα στις υποχρεώσεις του κουμπάρου, είναι και η βάφτιση των μελλοντικών απογόνων του ζευγαριού.

Σχολιασμός