Ορίστε ημερομηνία

wedding-calendarΣε όποιον επαγγελματία κι αν απευθυνθείς για φωτογραφίες, βίντεο , ανθοστολισμό, δεξίωση κλπ, θα χρειαστεί να τον ενημερώσεις για την ημερομηνία γάμου. Επομένως αυτό είναι το πρώτο πράγμα που από κοινού θα πρέπει να αποφασίσετε όσον αφορά το γάμο σας. Πρώτα θα αποκλείσεις τις  παρακάτω περιόδους-ημερομηνίες όπου δεν τελούνται γάμοι:

  • 6 Ιανουαρίου
  • Σαρακοστή 50 μέρες πριν την ημέρα του Πάσχα
  • Τα Ψυχοσάββατα αν είναι μέσα στη Σαρακοστή
  • Του Αγίου Πνεύματος
  • Από 1 ως 15 Αυγούστου
  • 29 Αυγούστου
  • 14 Σεπτεμβρίου
  • Από 18 ως 25 Δεκεμβρίου και η ημερομηνία που γιορτάζει η κάθε εκκλησία

Όπως κάθε κανόνας έχει όμως τις εξαιρέσεις του, έτσι συμβαίνει κάποιες φορές και με τις εκκλησίες. Σε κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις και ανάγκες, η Μητρόπολη όπου ανήκει ο Ναός είναι σε θέση να δώσει άδεια ώστε να τελέσετε το γάμο σας.

Η ημερομηνία γάμου πρέπει να πληροί τα κριτήρια που είναι σημαντικότερα για εσάς τους δύο, αλλά να συμβαδίζουν και με πρακτικά θέματα. Για παράδειγμα, είναι πιθανόν, να θέλετε να τελέσετε το γάμο σας την ημέρα της επετείου γνωριμίας σας. Πολύ ρομαντικό! Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας πως αν η ημερομηνία αυτή βρίσκεται στην καρδιά του χειμώνα, ίσως υπάρχει απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων και κάποιοι από τους καλεσμένους σας ίσως να μην μπορέσουν να παρευρεθούν.

Επίσης άλλα χαρακτηριστικά έχει ένας καλοκαιρινός, ένας ανοιξιάτικος ένας φθινοπωρινός ή ένας χειμωνιάτικος γάμος.

Άλλος σημαντικός παράγοντας, είναι οι τιμές στις αίθουσες και στα κτήματα όπου πραγματοποιούνται δεξιώσεις γάμων. Το Σάββατο είθισται να είναι ακριβότερες οι τιμές στα περισσότερα από αυτά, ενώ είναι δυνατόν να πετύχεις πολύ χαμηλότερες τιμές για Παρασκευή ή Κυριακή. Αν μάλιστα μιλάμε για μεσημεριανό γάμο, οι τιμές ίσως έχουν μεγαλύτερο περιθώριο …πτώσης!

Τέλος, κάποιες τυχερές, έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να υπολογίσουν τις ημέρες της περιόδου τους και πολλά από τα επακόλουθα (ναυτίες, ημικρανίες, άλλους πόνους) με μεγάλη ακρίβεια, καθώς ο κύκλος τους είναι σταθερός. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, πήγαινε εδώ ! Σαφώς αυτό δεν σημαίνει πως αν είσαι στις δύσκολες μέρες του μήνα την ημέρα του γάμου σου δεν θα το ευχαριστηθείς. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί φυσικοί και άλλοι τρόποι (έπειτα από ιατρική συμβουλή)  ώστε να μειώσεις στο ελάχιστο τις ενοχλήσεις.

Step 2 εδώ

Σχολιασμός